O sa diferentiem in continuare doar celulele care contin un text anume. Highlight Cells Rules -> Text that Contains... functioneaza similar cu optiunea anterioara, insa face asta in cazul textelor.
Daca optiunile implicite puse la dispozitie de Excel nu sunt tocmai suficiente, mai avem o optiune la dispozitie: More Rules...
Prin aceasta, putem sa ne definim propria regula de formatare conditionala, folosindu-ne de optiunile de customizare din imaginea de mai jos.
Un nou tip de optiuni, Top/Bottom Rules, sunt similare filtrelor, aplicand formatarea conditionala unui subset de valori din cele selectate precum primele 10 (Top 10 Items...)
sau peste medie (Above Average...).
Cel de-al treilea tip de optiuni de formatare conditionala, Data Bars, se aplica cu succes reprezentarilor de tip progress bar.
Cu Icon Sets lucrurile devin mai interesante, daca nu prin existenta unui numar mai mare de setari predefinite atunci prin faptul ca se pot asocia celulelor diverse iconite reprezentative pentru valorile din acestea, facand astfel reprezentarea mai sugestiva.
Dupa adaugarea atator reguli de formatare conditionala, pentru a sterge una dintre acestea, selectam coloana corespunzatoare apoi folosim optiunea Clear Rules -> Clear Rules from Selected Cells din cadrul aceluiasi meniu Conditional Formatting.
De asemenea pentru a putea administra mai multe reguli aplicate asupra celulelor noastre, folosim optiunea Manage Rules...
Aici vom putea selecta regulile aplicate unui set de date si le vom putea edita sau sterge.
Toate aceste optiuni vor face dintr-un tabel monoton, cu valori aparent identice, o colectie de date ce capata inteles, forma si aspect.
|