E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Outlook

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Outlook  /  Securitate (2)

Cum sa filtrezi mailurile spam in Outlook (Partea I)

29.04.2009
Cum sa filtrezi mailurile spam in Outlook (Partea I)

Acest tutorial iti ofera o modalitate simpla si rapida de filtrare a mailurilor nedorite, deseori denumite SPAM (Self Promotional Advertising Message - Mesaje Publicitare de Auto-Promovare). In mod asemanator scrisorilor publicitare din cutia postala a locuintei, probabil ca primesti mailuri nedorite si in casuta de email.

Total vizualizari: 9104 9104 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (2 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  sitedeveloper.ws  
Autor:  sitedeveloper.ws
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza

Acest tutorial iti ofera o modalitate simpla si rapida de filtrare a mailurilor nedorite, deseori denumite SPAM (Self Promotional Advertising Message - Mesaje Publicitare de Auto-Promovare). In mod asemanator scrisorilor publicitare din cutia postala a locuintei, probabil ca primesti mailuri nedorite si in casuta de email. Urmand pasii de mai jos pentru Outlook® 2003, Outlook® 2000, sau Outlook Express®, vei putea redirectiona mailurile nedorite din inbox intr-un director "SPAM" pentru a le revizui ulterior sau pentru a le sterge.

Microsof Outlook 2003

Noi elemente

 • Microsoft Office Outlook® 2003 are noi elemente pentru a bloca mailurile nedorite (spam). Cel mai important element este Junk E-Mail Filter cu tehnologia Microsoft SmartScreen. Tehnologia SmartScreen se bazeaza pe invatarea automata, utilizand algoritmi de probabilitate pentru a determina daca un mail este spam sau nu. Pentru a "educa" filtrul SmartScreen, mai mult de 100,000 de militanti impotriva spamului de la Hotmail au trimis sau au clasificat mailurile lor fie ca spam, fie ca mail justificat, trimitand respectivele mailuri la Microsoft pentru a fi procesate. Drept urmare, Microsoft a avut o MULTIME de mailuri pentru a-si dezvolta noua tehnologie impotriva spamului. Din propria experienta, filtrul face o treaba destul de buna la procesarea mailurilor, cu foarte putine erori.
 • Exista 5 elemente esentiale in Outlook® 2003 care te ajuta sa combati spamul:
 • Junk E-Mail Filter
 • Safe Senders List
 • Safe Recipients Lists
 • Blocked Senders List
 • AutoUpdate

Junk E-Mail Filter

 • In versiunile Outlook precedente, crearea unui filtru de spam depindea de utilizatorul final. De fapt, urmatoarele parti ale acestui tutorial prezinta pas cu pas efectuarea acestei actiuni pentru Outlook® 2000 si Outlook Express®. Ceea ce trebuie sa retii este ca Outlook® 2003 are un filtru spam predefinit.
 • Urmatoarele proceduri au fost testate in Outlook 2003 care este incorporat in Office 2003. Poti afla ce versiune ai deschizand Outlook si dand click pe Help > About Microsoft Office Outlook.

1. Deschide Outlook dand dublu-click pe icon-ul Outlook localizat pe desktop sau acceseaza-l din Program Files.

2. Click pe Tools > Options.

3. Click pe butonul Junk E-mail... .

4. In primul tab "Options" controlezi filtrul mailurilor nedorite.

 • No Automatic Filtering dezactiveaza filtrul.
 • Low va filtra mailurile nedorite doar daca exista un inalt nivel de siguranta (SCL - Spam Confidence Level) ca sunt spamuri.
 • High va filtra mailurile nedorite daca obtine o estimare medie SCL. Cu cat ratingul este mai scazut, cu atat este mai putin probabil ca mailul sa fie spam.
 • Safe Lists Only dezactiveaza filtrul mailurilor nedorite si va permite ca un mail sa fie livrat in inbox daca expeditorul sau destinatarul este cuprins in listele "Safe Senders" si "Safe Recipients". Poti utiliza aceasta optiune daca ai atitudinea "Nu cunosc expeditorul mailului, deci este spam". Aceasta poate fi in regula pentru mailul personal, dar in mod sigur nu este o optiune in cazul atragerii unor noi clienti de catre afaceristi.
 • Ultima optiune iti permite sa stergi definitiv mailurile nedorite. Daca, dupa utilizarea filtrului pentru un timp, constati ca acesta nu a interpretat nici un mail valid ca spam, atunci poti activa aceasta optiune astfel incat mailurile spam sa fie sterse definitiv.

Safe Senders List

 • Continuand pasul precedent, da click pe tabul "Safe Senders" si vei vedea un panou de control care iti permite sa adaugi si sa stergi contacte care iti sunt colegi sau prieteni. Aceasta lista are prioritatea mai mare decat filtrul Junk E-mail si protejeaza orice mesaj trimis de catre prieteni sau colegi, astfel incat sa nu ajunga in folderul Junk E-mail.
 • Pentru a adauga o persoana de contact, da click pe butonul "Add...", introdu adresa de mail, apoi da click pe "OK". Poti introduce chiar si un nume de domeniu, cum ar fi "example.com", considerand ca toate mailurile venind de la example.com sunt de la expeditor sigur.
Pagina:
1 2 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale MS Outlook:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(2 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8320
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7915
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Sony Vegas Excel Flash Dreamweaver PHP Outlook Fotografie HTML PSD Fireworks AJAX Gimp Vista COREL DRAW RoR Word Action Script StyleSheet XML Javascript Powerpoint SEO Illustrator SWF Bridge Swift 3D CSS XHTML JSON Verilog Ruby on Rails Java Python MySQL Lightroom Photoshop
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software