E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Word

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Word  /  Diverse (3)

Cuprins automat in Word

15.05.2012
Cuprins automat in Word

Ramanem in aceeasi sfera a lucrarilor (si prin lucrare se intelege orice document structurat si coerent) si vom invata sa adaugam un cuprins automat folosindu-ne de formatarile din Microsoft Office Word.

Total vizualizari: 56343 56343 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (1 vot)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: Pustiu Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Ramanem in aceeasi sfera a lucrarilor (si prin lucrare se intelege orice document structurat si coerent) si vom invata sa adaugam un cuprins automat folosindu-ne de formatarile din Microsoft Office Word.

Primul pas in realizarea acestui lucru " in adaugarea unui cuprins automat lucrarii noastre " este evident, scrierea lucrarii. Se pot intalni doua cazuri: cel in care nevoia unui cuprins automat a aparut ulterior terminarii lucrarii si cel in care era nevoie de acesta inca de la inceput. Atat pentru primul, cat si pentru cel de-al doilea caz, este indicat sa diferentiati titlurile capitolelor intr-un fel sau altul, in functie de nivelul acestora.

Un astfel de exemplu este prefixarea acestora cu indici numerici (ex. 1 pentru capitolul 1, 1.1 pentru primul nivel de subcapitol etc.). Aceasta ordonare ajuta atat din punct de vedere vizual cat si din punct de vedere al stabilirii ierarhiei titlurilor.

Incepem prin a lua la rand titlurile capitolelor de nivel 1. Le selectam, apoi din tabul Home, in sectiunea Styles alegem optiunea Heading 1.

Procedam similar cu titlurile capitolelor de nivel 2, alegand de aceasta data optiunea Heading 2.

Facem aceasta operatiune pana cand terminam cu toate nivelurile de capitole, si ne asiguram ca atribuim optiunea corespunzatoare.

In continuare va trebui sa facem loc cuprinsului nostru, prin adaugarea unei pagini goale inainte de continutul nostru. Astfel din tabul Insert alegem optiunea Blank Page. Putem de asemenea sa dam un click inaintea textului nostru si sa apasam combinatia de taste Ctrl-Enter. Rezultatul va fi acelasi.

Pasul cel mai important " adaugarea cuprinsului " se realizeaza din tabul Referrences, alegand optiunea Table of contents si unul din formaturile predefinite.

Et voilà! Cuprinsul a fost generat automat, si cuprinde titlurile structurate exact asa cum ne-am dorit.

Observam ca, generarea automata a cuprinsului s-a realizat in folosind limba engleza pentru titlu " Content. Tot ce trebuie sa facem este sa il selectam si sa il schimbam pe placul nostru.

Daca pe parcursul editarii textului nostru, survin modificari ce tin de structura capitolelor, este suficient sa le redenumim, iar apoi sa le atribuim stilul potrivit, respectiv sa le alegem Heading-ul corespunzator.

Ne intereseaza apoi ca noua structura sa se reflecte si in cuprinsul generat anterior. Astfel, facem click pe acesta, apoi din meniul prezent, alegem Update Table.

Din fereastra care apare, alegem optiunea corespunzatoare, in acest caz Update entire table pentru a actualiza intreg cuprinsul.

Acum cuprinsul nostru este gata.

Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Microsoft Office Word,   cuprins automat,  

Alte tutoriale MS Word:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(1 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Gimp Ruby on Rails Outlook Dreamweaver Fireworks HTML Lightroom XML Java PSD MySQL SWF Bridge COREL DRAW SEO Javascript Illustrator Word AJAX Excel RoR Vista Fotografie Verilog JSON Flash Photoshop CSS Swift 3D XHTML Sony Vegas StyleSheet Python PHP Powerpoint Action Script
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software