E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Word

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Word  /  Diverse (3)

Introducerea diacriticelor in Word

11.05.2012
Introducerea diacriticelor in Word

Asa cum spune o sintagma destul de cunoscuta deja in online: "Embrace yourself...is coming", voi modifica putin, zicand: Pregatiti-va, sesiunea se apropie!. Haideti sa invatam impreuna cum aplicam diacritice unui text scris in word si cum adaugam la tastatura limba romana.

Total vizualizari: 117859 117859 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (1 vot)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: Pustiu Expert
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Chiar daca introducerea face referire clara la studenti, tutorialul nu li se adreseaza exclusiv. Am sintetizat in imagini si cativa pasi coerenti, lucrurile pe care trebuie sa le facem ca sa putem obtine un text in limba romana, formatat cu diacritice.

Pentru aceasta vom avea in vedere doua optiuni: introducerea manuala a diacriticelor si o mica aplicatie pe care o voi prezenta la sfarsit.

Daca avem un text foarte mic, sau doar cateva corecturi de facut, cea mai simpla metoda de a introduce diacriticele este direct din meniul Microsoft Office Word.

Mergand la meniul Insert -> Symbol -> More Symbols... sau folosing combinatia Alt-I-S, ni se deschide fereastra de simboluri de unde ne putem alege diacriticele si apasam Insert.

Problema apare cand avem de scris un text mai lung, sa zicem o lucrare de diploma, un referat sau chiar si un CV. Pentru a nu sta la fiecare litera sa introducem manual simbolul, putem sa adaugam ca limba suportata pentru tastatura, limba romana si sa tastam cu diacritice exact asa cum scriem in mod normal.

Astfel deschidem Control Panel si cautam Region and Language. Aceasta optiune ne deschide o fereastra cu patru tab-uri din care alegem Keyboards and Languages (adica exact tastaturi si limbi). In fereastra deschisa de acest tab putem sa adaugam in sfarsit limba romana, apasand pe Add.

Si in acest fel putem schimba tastatura de pe limba engleza pe limba romana prin combinatia de taste: Alt-Shift, iar prin tastarea simbolurilor [ ] ; ' vom putea de fapt scrie ă î â ş sau ţ.

Pana aici totul este ok, nu pare nici prea greu si este cu siguranta mult mai usor decat prima varianta. Dar vorbeam putin mai sus de o aplicatie, care introduce diacriticele de una singura.

AutoCorect, dezvoltat de cei de la Softset.ro permite adaugarea de diacritice prin apasarea unui singur buton.

Asadar deschidem aplicatia, si initial, ne da impresia unui editor de text obisnuit, precum Microsoft Office Word. Dar observam pe partea stanga niste optiuni interesante: Punctuatie, Diacritice si Ortografie.

Vom bifa optiunile Incepe cu primul rand, si Confirmare la inlocuire la sectiunea Aplica diacritice, deoarece aceasta ne intereseaza acum.

Ni se va deschide o fereastra in care ni se prezinta optiunile pentru cuvintele analizate de AutoCorect, pentru care acesta nu face automat inlocuirea.

Dupa ce terminam cu diacriticele, salvam in format txt sau rtf (momentan acestea sunt formatele suportate) si ne putem vedea linistiti de treaba, deoarece am scutit foarte mult timp.

Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Microsoft Office Word,   diacritice,   AutoCorect,   simboluri

Alte tutoriale MS Word:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(1 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8310
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8065
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7905
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7860
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7605
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Bridge XML Excel Verilog Photoshop Ruby on Rails MySQL HTML RoR PHP PSD Illustrator AJAX COREL DRAW JSON SWF StyleSheet CSS SEO Flash Dreamweaver Fotografie Powerpoint Swift 3D Python Gimp Java Vista Javascript Action Script Sony Vegas Lightroom Outlook XHTML Word Fireworks
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software