E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale MS Word

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII BUSINESS  /  MS Word  /  Trucuri (3)

Verificarea ortografiei in Microsoft Word

03.11.2008
Verificarea ortografiei in Microsoft Word

Microsoft Word contine o optiune cu ajutorul careia poti verifica ortografierea cuvintelor pentru a corecta cuvintele scrise gresit.

Total vizualizari: 14637 14637 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (2 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  homeandlearn.co.uk  
Autor:  homeandlearn.co.uk
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Microsoft Word contine o optiune cu ajutorul careia poti verifica ortografierea cuvintelor pentru a corecta cuvintele scrise gresit. Pentru a initia aceasta optiune da click pe Tools, apoi selecteaza Spelling and Grammar, sau apasa tasta F7.Poti face in asa fel incat sa fie verificat intreg documentul sau doar anumite portiuni selectate din el. Pentru a corecta ortografia unei parti selectate, mai intai trebuie sa scoti in evidenta textul pe care vrei ca Word sa-l verifice. In continuare, da click pe Tools > Spelling and Grammar sau apasa tasta F7. Pentru a face acelasi lucru cu intreg documentul du-te direct la Tools > Spelling and grammar sau apasa F7 si iti va aparea urmatoarea casuta:Exista 2 zone principale in aceasta casuta: Not in dictionary si Suggestions. Casuta cu text aflata sub cuvintele "Not in dictionary" arata o parte din textul tau si cate o greseala de ortografiere. Aceasta greseala e colorata in rosu.

Textul de sub "Suggestions" iti arata alternativele pentru cuvantul pe care l-ai gresit. In imaginea de mai sus se poate vedea ca sunt sugerate 3 cuvinte ca alternativa pentru counsil: counsel, council si counsels. Cuvantul potrivit este, bineinteles, council. Pentru a modifica counsel in council trebuie sa faci urmatoarele:

  1. Da click pe cuvantul "council" din casuta Suggestions
  2. Da click pe Change
  3. Word-ul va trece la urmatorul cuvant scris gresit


Urmatorul cuvant scris incorect apare acum cu rosu: libary. Dupa cum poti vedea, Word iti ofera doua alternative in casuta Suggestions: library, and liberty. Scrierea corecta e library si acest cuvant e deja reliefat in optiunea Suggestions. Asadar, tot ce ai de facut e sa dai click pe Change.
Microsoft va avansa catre cel de al treilea cuvant scris gresit: decicion. Efectueaza modificarile asupra scrisorii tale, astfel incat cuvantul corect sa fie inserat. Cand verificarea ortografierii se va incheia, casuta cu dialog va disparea si vei primi un mesaj de notificare care iti va spune ca rectificarea ortografiei si a greselilor de gramatica este incheiata. Da click pe OK pentru ca message box-ul sa dispara.


Verificarea gramaticii

Dupa cum poti vedea din imagini, casuta "Check grammar" este bifata. Debifeaza-o daca nu vrei ca Word-ul sa-ti verifice toate greselile gramaticale. Corectarea gramaticala in soft-ul Word Processing poate parea usor intimidanta, mai ales daca nu ai experienta in ceea ce priveste aspectele de finete ale limbii engleze. Aceasta functie poate realiza unele corecturi ce pot parea ciudate. Priveste ce se intampla cand dai click pe Options si resetezi gramatica pe optiunea Formal.Observa in imaginea urmatoare faptul ca "Check grammar with spelling" este in continuare bifat si ca Writing style-ul a fost modificat in Formal, adica engleza formala. Celelalte optiuni cuprind: Casual, Standard, Technical si Custom:Cand dai click pe OK revii la Spelling and Grammar in timp ce Word-ul verifica acum gramatica. Observa ce a detectat:Se pare ca vrea sa pui virgula dupa "that" sugerand urmatoarea varianta: "While it is true that, no new books have been bought", ceea ce e complet gresit. Acest corector de greseli pare sa fie "obsedat" de diateza pasiva si iti atrage atentia in legatura cu asta de fiecare data.

Asadar, ar fi mai bine sa setezi pe off aceasta optiune. Pentru a face asta, intoarce-te la Options si debifeaza "Check grammar with spelling" astfel nu vei fi "batut la cap" cand vei folosi diateza pasiva.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale MS Word:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(2 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Fotografie MySQL PHP Javascript Swift 3D XML XHTML SEO StyleSheet Outlook Vista Bridge COREL DRAW PSD CSS RoR Illustrator SWF Flash Lightroom Verilog Excel Action Script JSON Ruby on Rails Java Dreamweaver Fireworks HTML Word Photoshop Powerpoint Gimp AJAX Sony Vegas Python
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software