E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Retele Sociale

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

DIVERSE  /  Retele Sociale  /  Twitter (1)

Cum iti personalizezi profilul de Twitter

16.12.2010
Cum iti personalizezi profilul de Twitter

Desi Twitter este limitat la a scrie doar 140 de caractere, din punct de vedere al design-ului, acesta surprinde prin multiplele posibilitati de customizare ale profilului, pe care le are. In momentul in care folositi Twitter pentru a face advertising pentru business-ul pe care il detineti, va doriti ca detalii importante, precum numarul de telefon, emailul de contact, logo-ul, etc sa fie mereu la vederea clientilor care va urmaresc pe aceasta retea sociala.

Total vizualizari: 7407 7407 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 30 min 30 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Autor: andrac Incepator
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Desi Twitter este limitat la a scrie doar 140 de caractere, din punct de vedere al design-ului, acesta surprinde prin multiplele posibilitati de customizare ale profilului, pe care le are.

In momentul in care folositi Twitter pentru a face advertising pentru business-ul pe care il detineti, va doriti ca detalii importante, precum numarul de telefon, emailul de contact, logo-ul, etc sa fie mereu la vederea clientilor care va urmaresc pe aceasta retea sociala. Si cum toate aceste detalii nu pot incapea in casuta de 160 de caractere destinata acestui lucru, haideti sa gasim metode ingenioase de a customiza profilul de Twitter dupa nevoiele si dorinta fiecaruia.

In primul rand, trebuie stiut ca anumite modificari de design se pot face accesand meniul Settings - Design, in profilul de Twitter. Acolo, veti vedea ca Twitter ofera un numar limitat de teme pe care vi le puteti alege, dar si in cadrul acestora puteti schimba culorile pentru linkuri, sidebar, etc.

Modificarile pe care le veti gasi acolo sunt insa limitate si nu ofera o foarte mare posibilitate de customizare, in mod special pentru brand-uri, care au logo, adrese de email departamentale, etc. Asadar va propun in continuare o customizare mai detaliata a profilului detinut.

Pasul 1

Decideti-va asupra imaginii pe care doriti sa o folositi si sa o customizati pentru profilul de Twitter. Deschideti imaginea respectiva cu programul Photoshop si editati-o. Singura regula de care trebuie sa tineti cont in editarea pe care o faceti, este ca orice informatie, care vreti sa apara pe profilul vostru si vreti sa fie vizibila, trebuie sa se regaseasca in partea din stanga " sus a imaginii folosite, in area de 200 px (va puteti ajuta de un ruler Ctrl+R)

Pasul 2

In spatiul de 200 px adaugati alte imagini, texte, logo, etc. Atentie, nu veti putea pune linkuri pe imaginile sau textele din background-ul profilului de Twitter. In schimb, aceasta customizare va ofera posibilitatea ca utilizatorii sa aiba mereu la vedere logo-ul companiei pe care o reprezentati, adresele de email necesare, numarul de telefon de contact, sau orice alta informatie pe care decideti sa o includeti in noul background.

Atentie: pentru a evita ca imaginea sa se repete in background (lucru care se va intampla in cazul in care este vizionata pe un monitor mare), va trebui sa background-ul sa aiba aproximativ 2000 px. Acest lucru poate fi modificat din meniul Image " Canvas size. Aici, modificati Widht la 2000 px, Anchor spre stanga si culoarea cu care sa se extinda background-ul. De preferat, cea din urma sa fie in ton cu background-ul pe care lucrati.

Pasul 3

Salvati imaginea create (File " Save for Web). Atentie, imaginea nu trebuie sa aiba mai mult de 800 k, cu extensiile .jpg, .gif, .png.

Pasul 4

Intoarceti-va la profilul de Twitter, mergeti la Settings " Design " Change Background image, apoi apasati butonul Browse. Alegeti imaginea salvata, apoi apasati Save changes. Profilul se va schimba imediat.

Pasul 5

In functie de preferinte, profilul se poate customiza mai mult (Settings " Design " Design Colors) si va puteti alege culorile pentru sidebar, sidebar borders, pentru a imbina, dupa cum credeti necesar, imaginea de background create in Photoshop, cu functionalitatile oferite de Twitter in aces sens.

Spor!

Pagina:
1
comenteaza printeaza

Cuvinte cheie:   Tutorial,   Twitter,   retele sociale,   Photoshop,   Twitter background

Alte tutoriale Retele Sociale:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
andrac andrac , Marti, 22 Februarie 2011, ora 16:10
#2

Multumesc Iosif! :)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
iosifbudau iosifbudau , Marti, 22 Februarie 2011, ora 09:23
#1

Foarte util acest tutorial. tine-o tot asa

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Verilog Gimp PSD XHTML JSON StyleSheet Sony Vegas Ruby on Rails Fotografie Dreamweaver Bridge Python Powerpoint AJAX Illustrator Excel Photoshop CSS RoR XML Word Outlook Vista MySQL HTML SWF Lightroom Flash Swift 3D Fireworks SEO COREL DRAW PHP Javascript Java Action Script
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software