E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SEO

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

WEB DEVELOPMENT  /  SEO  /  Optimizare SEO (2)

Cum citesc motoarele de cautare cuvintele cheie

10.05.2008
Cum citesc motoarele de cautare cuvintele cheie

Motoarele de cautare precum Google, Yahoo, MSN folosesc softuri numite "crawler" pentru a gasi pagini web. Pentru o cotare buna pe un motor de cautare trebuie mai intai sa ai site-ul indexat pe acel motor.

Total vizualizari: 6405 6405 afisari   |   Comentarii  3   |   Rating   |   (3 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  E-learn.ro  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Motoarele de cautare precum Google, Yahoo, MSN folosesc softuri numite "crawler" pentru a gasi paginile web. Pentru o cotare buna pe un motor de cautare trebuie mai intai sa ai site-ul indexat pe acel motor.

Cum sa iti indexezi site-ul pe Google in 24 de ore.
Deschide motorul de cautare Google si introdu cuvantul cheie pentru site-ul tau (de exemplu: internet marketing) si vei vedea o lista cu rezultate. Viziteaza fiecare site si vezi ce cota are. Gaseste un site cu o cotare a paginii 5 (rank 5) sau mai mare si cauta pagina de legatura. Contacteaza website-ul pentru a pune un link catre site-ul tau dintr-o pagina de rang inalt si in schimb vei pune si tu pe site-ul tai link-ul catre acea pagina. Daca reusesti sa iti pui linkul pe pagina lor, vei fi indexat rapid de motorul de cautare.

Daca ai reusi sa iti pui un link catre site-ul tau de pe o pagina cu PR5, atunci vei fi indexat pe Google cam in 3 zile. Similar, daca pui linkul pe un site cu PR6 vei fi indexat in 24 de ore. Daca ai un site propriu cu PR mare atunci plaseaza acolo linkul si se va indexa automat. Odata ce Google ti-a indexat site-ul poti scoate linkul din pagina initiala pe care l-ai promovat.

Aceasta este o metoda simpla de indexare pe motorul de cautare daca ai o pagina buna de internet. Uneori un site este introdus pe un motor de cautare dar nu este indexat de motorul de cautare sau dureaza mult pana este indexat. Exista mai multe motive care impiedica o pagina web sa fie indexata:

- Ar trebui sa fie suficient timp pentru motoarele de cautare sa indexeze pagina ta web si site-ul web nu ar trebui sa fie deja indexat. Motoarele de cautare au fiecare timpul sau de a indexa, timp care se poate intinde de la 1 la 8 saptamani. Motoare de cautare precum Altavista, Yahoo si Inktomi ofera includere cu plata pentru a indexa rapid un site in baza de date. Pentru a fi in topul listei cu rezultate nu este suficient numai sa indexezi site-ul.

- Inainte sa introduci site-ul pentru indexare ar trebui sa ai toate paginile incarcate pe el. Unele motoare de cautare nu indexeaza pagini care nu sunt legate cu pagina principala. Pagina ta principala ar trebui sa se lege de celelalte pagini direct sau indirect. Daca o pagina nu este legata de pagina principala, motorul de cautare o poate considera neimportanta.

- Majoritatea motoarelor de cautare nu indexeaza textul cuprins in imagini sau fisiere multimedia si informatia generata de applet-urile Java, fisierele Flash sau codurile XML.

- Paginile tale nu trebuie sa se incarce prea incet si nu trebuie sa fie complexe. Este posibil sa intre in time out pana ca "spider"-ul sa indexeze textul. Trebuie sa ai pagini si mici si care se incarca rapid in beneficiul vizitatorilor si al motoarelor de cautare. Se recomanda o marime a paginii web de 50kb sau mai mica.

- Daca folosesti frame-uri pentru continut s-ar putea sa intampini probleme in sensul ca motorul de cautare va indexa numai o parte din site deci incearca sa creezi meniuri fara frame-uri.

- Un motor de cautare nu poate indexa un site care cere nume de utilizator si parola. Spider-ii nu pot furniza parole sau sa realizeze un proces complet de inregistrare completand formulare de inregistrare. Motoarele de cautare Spider nu pot citi pagini dinamice, asa ca le ignora. Daca exista vreun simbol special in URL atunci motorul de cautare s-ar putea asa il ignore.

Deci paginile tale ar trebuie sa fie simple si statice pentru o indexare facila. Asta nu inseamna ca daca folosesti scripturi site-ul nu va fi indexat sau va avea un rang mai mic, insa scriptul nu trebuie sa fie prea complicat pentru ca motorul de cautare ar putea ignora codul JavaScript si va citi numai pagina care a mai ramas.

- Unele motoare de cautare acorda importanta link-urilor externe. Aceste motoare iti indexeaza numai pagina principala, restul paginilor nu sunt indexate pana nu primesti unul sau mai multe link-uri de pe alte domenii. Pentru indexarea paginii web trebuie sa ai linkuri externe pe o anumita perioada de timp.

- Multe motoare de cautare nu indexeaza site-uri care sunt gazduite pe servere gratuite gen Geocities sau au un numar limitat de indexare pentru astfel de site-uri. Ar trebui sa te comporti profesionist si sa iti cumperi propriul domeniu de la un web-host cu notorietate, traficul, generat prin motoarele de cautare, fiind mai important decat suma pe care o platesti pentru gazduire. Nu te poti baza intotdeauna pe gaduirea gratuita, mai ales ca de multe ori esti obligat sa afisezi reclame si bannere care iti indeparteaza pe vizitatori.

- Daca gazduirea nu este facuta de o firma serioasa atunci poti avea probleme cu indexarea. Daca spider-ul motorului de cautare iti viziteaza site-ul dar acesta nu raspunde atunci nu vei fi indexat. Daca esti indexat si spider-ul reviziteaza site-ul tau si este cazut datorita problemelor de gazduire, atunci s-ar putea ca pagina ta sa fie scoasa din baza de date.

- IP-ul site-ului tau trebuie sa fie unic, pentru ca daca imparti un IP cu un alt site de pe acelasi server, atunci adresa ta de IP va fi ignorata in functie de ce a facut celalalt site.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SEO:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(3 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (3) spune-ti parerea
tutorialeseo , Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:15
#3

Ai spus multe lucruri bune aici, dar ai cam omis partea principala a temei dezbatute.
Maimulte la obiect gasiti la Tutoriale SEO

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
flavy flavy , Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 10:16
#2

Frumoase sfaturi.Thx

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
incet , Duminica, 01 Februarie 2009
#1

Merci pentru sfaturi!
http://www.incet.blogspot.com (scuze daca mi-am facut reclama)

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8160
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7910
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7715
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7445
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
MySQL Python XML Bridge Ruby on Rails Fireworks Swift 3D SEO Java Excel Powerpoint Photoshop PSD COREL DRAW Verilog AJAX PHP Sony Vegas Action Script JSON RoR Gimp Flash XHTML Illustrator SWF HTML Fotografie Lightroom Vista CSS Javascript Outlook Dreamweaver StyleSheet Word
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software