E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SEO

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

WEB DEVELOPMENT  /  SEO  /  Diverse (5)

Cum functioneaza motoarele de cautare?

10.05.2008
Cum functioneaza motoarele de cautare?

Motoarele de cautare urmeaza algoritmi si criterii diferite pentru optimizarea site-urilor, insa bazele nu difera foarte mult.

Total vizualizari: 7263 7263 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (0 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  E-learn.ro  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Motoarele de cautare urmeaza algoritmi si criterii diferite pentru optimizarea site-urilor, insa bazele nu difera foarte mult. La inceput motoarele de cautare acordau importanta tag-urilor meta insa acum nu mai reprezinta un element atat de important in cotarea paginii. Numai cateva motoare de cautare mai acorda importanta acestui element in cotarea site-urilor.

Motoarele de cautare sunt mereu imbunatatite pentru a putea citi cat mai eficient continutul unui site. Motoarele de cautare analizeaza site-urile mai in detaliu si returneaza rezultate relevante utilizatorului. Daca iti optimizezi site-ul in concordanta cu metodele de indexare si citire ale motorului de cautare atunci ai posibilitatea de a avea mii de vizitatori. Pe de alta parte daca nu urmaresti aceste metode si algoritmi site-ul tau va avea trafic minim.

Tehnicile SEO ne ajuta sa crestem cotarea pe motoarele de cautare si sa plasam continutul acolo unde utilizatorii il pot observa usor. Cand un utilizator incearca sa gaseasca o informatie, motorul de cautare efectueaza o serie de operatiuni in urma carora incearca sa ofere informatii relevante.

Indexare Web
Un web crawler/web spider este un program sau un script automatizat care foloseste o structura hyperlink a web-ului pentru a indexa paginile si continutul intr-o maniera metodica. Se estimeaza ca motoarele de cautare au indexat intre 8 si 10 miliarde de pagini web din 20 miliarde.

Procesul se numeste web crawling sau web spidering. Crawler-ele web creeaza o copie a tuturor paginilor vizitate pentru utilizarea viitoare sau procesarea in vederea unei cautari mai eficiente.

Exista cateva situatii in care indexarea web este mai dificila:
- cand exista un volum mare
- cand rata de schimbare este rapida
- cand generarea de pagini e dinamica

Idexarea Documentelor
Motoarele de cautare indexeaza continutul site-urilor si il stocheaza intr-o baza de date imensa care formeaza indexul motorului de cautare. Acest index este gestionat atat de bine incat cererile pot fi indeplinite dupa o cautare si sortare a miliarde de documente intr-o fractiune de secunda.

Procesarea interogarilor
Cand un utilizator trimite o cerere catre un motor de cautare, el returneaza toate documentele din indexul sau care se potrivesc cu cererea de cautare. Potrivirea cuvantului cautat sau a interogarii depinde de modul in care utilizatorul tipareste. De exemplu daca un utilizator cauta "internet marketing magazine" pe Google, motorul returneaza aprox. 8 780 000 de rezultate, dar daca va cauta aceeasi fraza cu ghilimele "internet marketing magazine" se vor obtine aprox. 2750 de rezultate.

Cum functioneaza motoarele de cautare

Cum functioneaza motoarele de cautare


In primul caz Google a returnat toate toate paginile care contineau cuvintele "internet", "marketing", "magazine", insa la a doua cautare au fost returnate numai acele documente care contineau exact fraza "internet marketing magazine".

Cotarea rezultatelor
Dupa potrivirea interogarii cu documentele indexate ale motorului de cautare, el pregateste fisierele pe baza unui algoritm. Algoritmul folosit de motorul de cautare face niste calcule pentru fiecare rezultat pentru a determina care pagina este mai relevanta pentru interogare.

Rezultatul final este compilat sortand paginile in ordine de la cea mai relevanta la cea mai putin relevanta. Procesul de cautare al motorului nu dureaza mult pentru ca motoarele ruleaza pe unele din cele mai puternice computere din lume.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SEO:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(0 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
HTML Ruby on Rails Fireworks PHP CSS Javascript XML Vista SEO Sony Vegas Verilog Bridge Dreamweaver PSD StyleSheet MySQL Flash Photoshop Fotografie Action Script Lightroom COREL DRAW SWF Excel Gimp JSON Swift 3D Python AJAX Powerpoint XHTML Java Word RoR Outlook Illustrator
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software