E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SEO

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

WEB DEVELOPMENT  /  SEO  /  Diverse (5)

Importanta hartii site-ului

10.05.2008
Importanta hartii site-ului

Harta site-ului este o pagina web care listeaza toate paginile de pe un site, deobicei organizate in ordine ierarhica. Este prezentarea structurii site-ului.

Total vizualizari: 6921 6921 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (4 voturi)   |   Timp necesar: 15 min 15 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  E-learn.ro  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Harta site-ului este o pagina web care listeaza toate paginile de pe un site, deobicei organizate in ordine ierarhica. Este prezentarea structurii site-ului. Folosirea unei harti este o modalitate de a-ti optimiza site-ul pentru SEO. In robots.txt specifici motorului de cautare ce parti din site sa excluda din indexare, iar in harta site-ului specifici motorului unde sa mearga.

Harta unui site nu este numai o parte a site-ului care arata structura dar si o parte a practicii de web design. Atat MSN cat si Yahoo pastreaza formatul html in timp ce hartile Google folosesc un format special (XML) care difera fata de harta obinuita html pentru vizitatorii umani. Ai nevoie de doua harti pentru ca una este pentru vizitatorii umani si una pentru "spider".

De ce este importanta folosirea hartii pentru site-ul tau
Harta nu numai ca faciliteaza navigarea dar este foarte vizibila pentru motoarele de cautare. Prin intermediul ei poti informa motorul de cautare in legatura cu noile modificari din cadrul site-ului tau. Cand ai o harta a site-ului si introduci site-ul in motoarele de cautare nu te mai bazezi pe link-uri externe pentru a directiona motorul de cautare catre site-ul tau pentru indexare. Harta te ajuta si in privinta link-urilor interne daca in site-ul tau ai deteriorat din greseala link-urile interne care nu pot fi accesate in alt mod.

Cum generezi si cum introduci o harta a site-ului
Exista cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii parcurgi. Genereaza pagina, incarc-o pe site si notifica motorul de cautare in legatura cu existenta ei.

Pentru a genera o harta a site-ului exista doua metode:
Descarca si instaleaza Generatorul Google pentru harti (poate fi descarcat de aici: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=137793&package_id=153422)

Cand descarci acest generator vei observa ca are script Python asa ca va trebui sa contactezi compania de hosting pentru a instala Python 2.2 pe serverul web pentru a utiliza acest script caci altfel programul nu va functiona. Exista multe instrumente online de unde poti descarca programul: http://code.google.com/sm_thirdparty.html

Google iti va comunica programul, nu e testat sau verificat dar noi spunem ca iti este de folos. Prin aceste link-uri poti naviga pentru a descarca generatoare de harti, plugin-uri pentru harti pentru CMS (Content Management System) si generatoare online. Dupa ce ai creat harta site-ului trebuie sa o incarci in site-ul tau daca nu este deja acolo apoi sa informezi Google ca harta este prezenta pe site.

Pentru a informa Google ca ai incarcat harta site-ului acceseaza acest link: https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=sitemaps&hl=en&continue=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fwebmasters%2Ftools%2Fsiteoverview&nui=1 (daca nu ai deja un cont la Google, iti vei deschide unul acum)

Doua importante motoare de cautare (MSN si Yahoo) nu suporta harti sau cel putin nu in format XML. Poti sa introduci un fisier text cu URL-uri pentru Yahoo. Dar si fara a oferi aceasta optiune exista zvonuri despre MSN ca indexeaza harti daca sunt pe site-ul tau.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SEO:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(4 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
StyleSheet Illustrator Python Outlook Word Flash Java Action Script CSS Fotografie SWF XHTML Fireworks Sony Vegas Excel Javascript Gimp SEO Dreamweaver Bridge RoR HTML Lightroom Photoshop JSON Powerpoint XML AJAX MySQL PSD PHP Verilog Vista Swift 3D COREL DRAW Ruby on Rails
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software