E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SEO

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

WEB DEVELOPMENT  /  SEO  /  Optimizare SEO (2)

Introducere in SEO

10.05.2008
Introducere in SEO

Ce este de fapt SEO?
SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoare de cautare)

Total vizualizari: 4490 4490 afisari   |   Comentarii  1   |   Rating   |   (2 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Mediu  Mediu

Sursa:  Webzo.org  
Autor:  E-learn.ro
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Ce este de fapt SEO?
SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoare de cautare). Principalul lucru legat de SEO este modul in care faci schimb de link-uri intre site-ul tau si alte site-uri astfel incat sa ai o cota (ranking) cat mai mare pentru un anumit cuvant cheie.

Multi inca intreaba care este exact utilitatea SEO, iar o mare parte din cei avizati nu stiu cum sa raspunda concret la aceasta intrebare. Atunci cand cauti un termen pe internet, motorul de cautare iti va afisa de la cateva zeci la cateva milioane de rezultate, care contin acel cuvant. Unele din rezultate nu indica ceea ce cauti dar au legatura cu termenul respectiv. Probabil ai observat si ca, browserul afiseaza de cele mai multe ori rezultatele sortate in ordinea relevantei lor. Cu cat subiectul este mai apropiat de cuvantul cheie, cu atat link-ul va aparea mai la inceput.

In urma fenomenului de mai sus, majoritatea oamenilor acceseaza primele 15 link-uri care vor aparea pe pagina de rezultate. Majoritatea informatiei de dupa acest prag nu are mare relevanta vis-a-vis de subiectul cautat si va fi legat de cuvantul cheie printr-o fraza. In plus, daca nu gasesti ce trebuie in cele 15 variante probabil vei initia o noua cautare.

Intrebarea pe care ti-o pui acum probabil este:
Care e legatura dintre ranking - cota site-ului si rezultatele cautarii pe Google?
Pentru ca un site sa castige trafic este aproape obligatoriu ca el sa apara intre cele 15 linkuri de la inceput.

Totusi, exista metode pentru a "fenta" acele rezultate relevante si poti optimiza site-ul pentru a castiga trafic pur si simplu aparand undeva la inceputul listei. Bineinteles, modul in care lucrezi la optimizarea site-ului trebuie sa fie de asa natura incat sa depasesti alte site-uri care sunt in algoritm. Daca ai un bun plan de optimizare, iti poti avansa site-ul de la a 4-a pagina de rezultate in primele 10 rezultate. Poti depasi multe site-uri foarte bine definite prin cuvinte cheie daca folosesti abilitatile SEO asa cum trebuie.

Reguli de baza
Indiferent cata experienta ai avea in acest domeniu, mereu vei urma niste reguli, care dupa ce ai activat in domeniu o perioata ti se vor parea de bun simt.

1. Regula regulilor este foarte importanta - asta inseamna ca trebuie sa urmezi intotdeauna regulile motoarelor de cautare. Pentru a folosi SEO cu Google sau Yahoo va trebui sa te supui regulilor lor.

2. Cuvintele cheie sunt foarte importante - aceasta regula arata ca baza SEO sunt cuvintele cheie. Pentru ca cineva sa te gaseasca trebuie sa ai anumite cuvinte cheie, care cu cat sunt mai compatibile(a se citi relevante) cu atat iti aduc mai mult trafic.

3. Folosirea cuvintelor cheie din titluri iti cresc cota paginii. Titlul trebuie sa fie descriptiv si sa contina macar unul din cuvintele cheie.

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SEO:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(2 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (1) spune-ti parerea
SEO Monitor , Marti, 21 Aprilie 2009
#1

Pentru cei care doresc sa isi monitorizeze eficienta in ce priveste SEO, exista un utilitar SEO Monitor < seomonitor.bunt.ro >, care ajuta la monitorizarea evolutiei site-ului in diferite motoare de cautare. Daily Cache, Click Heat, istoricul pozitiilor in motoarele de cautare etc...

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8160
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7910
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7715
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7445
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
HTML RoR PHP Illustrator Python Fotografie Ruby on Rails Flash PSD Action Script Sony Vegas StyleSheet COREL DRAW Vista AJAX Java XML SWF Powerpoint XHTML CSS Fireworks Photoshop MySQL Outlook Gimp Dreamweaver SEO Lightroom Javascript Word Swift 3D Excel JSON Verilog Bridge
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software