E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SPSS

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII DEDICATE  /  SPSS  /  Introducere (8)

I. Ferestre si fisiere SPSS

19.06.2008
I. Ferestre si fisiere SPSS

Intr-o sesiune SPSS tipica, este foarte probabil sa lucrezi cu trei tipuri de ferestre, al caror continut necesita salvarea. Fereastra Data Editor, (Editor date), prima fereastra pe care o vei intalni, este folosita pentru a defini si pentru a introduce datele...

Total vizualizari: 20391 20391 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (9 voturi)   |   Timp necesar: 20 min 20 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.cs.furman.edu   
Autor:  Gil Einstein si Ken Abernethy
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Intr-o sesiune SPSS tipica, este foarte probabil sa lucrezi cu trei tipuri de ferestre, al caror continut necesita salvarea. Fereastra Data Editor, (Editor date), prima fereastra pe care o vei intalni, este folosita pentru a defini si pentru a introduce datele, precum si pentru a efectua proceduri statistice. Rezultatele testelor statistice apar in fereastra Output (Iesiri).

Fereastra Syntax poate fi folosita pentru a tine o evidenta a operatiilor pe care le efectuezi asupra datelor tale. Aceasta fereastra se va deschide automat atunci cand dai click pe o functie Paste. Asa ca, de exemplu, cand selectezi anumite cazuri in vederea analizei, cand transformi datele sau cand calculezi o corelatie, accesarea functiei Paste va stoca o inregistrare a ceea ce s-a operat (in limbaj de comanda).

In afara faptului ca serveste ca inregistrator pentru operatiile tale, mai exista si posibilitatea de a rula comenzi din fereastra Syntax ; nu vom discuta fereastra de sintaxa in acest tutorial; pentru a afla cum se procedeaza, te poti informa citind comenzile din Help.

Poti salva orice fel de ferestre. Pentru a salva o fereastra, activeaza respectiva fereastra. Poti activa o fereastra folosind meniul Window. Odata ce ai activat ferastra dorita, da click pe File si apoi Save. Continutul fiecareia dintre aceste ferestre poate fi si listat, prin activarea ferestrei si dand apoi click pe iconul Printer (Imprimanta) (sau, poti deschide meniul File si apoi click pe Print).

SPSS adauga in mod automat un sufix de trei litere la sfarsitul numelui fisierului (".sav" pentru fisierele de editare date, ".spo" pentru fisierele de iesiri, si ".sps" pentru fisierele de sintaxa). Astfel, la un anumit set de date, este probabil de preferat sa folosesti un singur nume pe post de prefix pentru toate celor trei fisiere si sa lasi sufixul sa faca distinctia intre tipurile diferite de fisiere.

Informatii de baza despre aceste fisiere sunt prezentate sumar mai jos:

FERESTRE
EXTENSIA FISIERULUI
FUNCTIA FISIERULUI
Editor
.sav
Pentru a defini, introduce, si edita datele si pentru a rula teste statistice
Output (iesiri)
.spo
Contine rezultatele procedurilor statistice
Syntax
.sps
Aceasta fereastra se activeaza atunci cand dai click pe functia Paste (Alipire) si salveaza o inregistrare a operatiilor care sunt "lipite." Desi depasim astfel scopul acestor lectii, te-ar putea interesa sa stii ca comenzile SPSS pot fi rulate din aceasta fereastra.
Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SPSS:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(9 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Ruby on Rails Java Lightroom Python SWF Illustrator RoR Sony Vegas Verilog Fireworks Outlook Javascript XHTML StyleSheet Flash SEO Photoshop Gimp PHP XML HTML Swift 3D COREL DRAW JSON PSD Action Script Powerpoint AJAX Bridge Fotografie Word Dreamweaver CSS Excel Vista MySQL
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software