E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale SPSS

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

APLICATII DEDICATE  /  SPSS  /  Introducere (8)

Introducere in SPSS

19.06.2008
Introducere in SPSS

SPSS (Pachet Statistic pentru Stiinte Sociale) este unul din cele mai puternice si accesibile pachete software destinate studiilor statistice.

Total vizualizari: 43734 43734 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (5 voturi)   |   Timp necesar: 10 min 10 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  www.cs.furman.edu  
Autor:  Gil Einstein si Ken Abernethy
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Competenta in pachetele soft destinate studiilor statistice este indispensabila in zilele noastre in vederea realizarii profesionale a cercetarii in stiinte. SPSS (Pachet Statistic pentru Stiinte Sociale) este unul dintre cele mai accesibile si puternice pachete software. Acopera o gama larga de proceduri statistice care iti permit sa rezumi datele (de exemplu sa calculezi medii si deviatii standard), sa determini daca exista deosebiri semnificative intre grupuri (de exemplu, teste t, analiza variantei), sa examinezi relatiile dintre variabile (de exemplu, corelatia, regresia multipla), si dintre rezultatele graficelor (diagrame cu bare, grafice cu linii,etc.).

SPSS 15.0

Vedere de ansamblu asupra tutorialului
Aceste lectii iti vor oferi o introducere in SPSS. Ele sunt concepute pentru persoanele care au anumite cunostinte de fond in statistica, sau pentru a fi utilizate impreuna cu un suport de curs de statistica, in cazul studentilor care urmeaza un astfel de curs. Odata ce vei fi familiarizat cu SPSS, te incurajam sa explorezi meniurile si optiunile SPSS, intrucat este un pachet deosebit de puternic si exista numeroase modalitati prin care iti poti atinge scopurile statistice.

Ar trebui sa incepi cu Lectia 1, care arunca o privire de ansamblu asupra diferitelor tipuri de ferestre si de fisiere care sunt disponibile in cadrul SPSS. Apoi, ar fi indicat sa treci la Lectia 2, pentu ca descrie modul in care se efectueaza introducerea si etichetarea datelor si in care se dirijeaza elementele de baza de statistica descriptiva (de exemplu, mediile si abaterea standard). A doua jumatate a acestei lectii prezinta modul in care se opereaza transformari asupra datelor (de exemplu, convertirea in procente sau in proportii) si in care se selecteaza diverse subgrupe de cazuri sau participanti la analiza (de exemplu, sa selectezi numai barbatii sau numai femeile).

Odata ce ai inteles cum se introduc datele, poti trece mai departe la oricare dintre lectiile ce urmeaza. Fiecare dintre aceste lectii include o problematica de cercetare, un set ipotetic de date, precum si indrumari pas-cu-pas pentru indeplinirea analizelor in discutie. Se include de asemenea si un exemplu suplimentar pentru exersare. Lectiile 3-7 descriu proceduri statistice obiectuale, de utilizare frecventa (testul t, corelatia, si calcule de analiza variantei pentru un model cu o variabila independenta, modele factoriale si modele factoriale mixte). Lectiile 4 si 5 includ de asemenea instructiuni despre cum sa construiesti tabele de medii si/sau grafice adecvate tipului de date pe care analizezi.

Trebuie sa fii constient ca aceste tutoriale acopera numai cateva dintre procedurile statistice disponibile in cadrul SPSS. Odata ce vei sti sa introduci datele cu usurinta si sa efectuezi unele dintre testele statistice descrise aici, te incurajam sa experimentezi, incercand noi proceduri statistice. Cu ajutorul unei cunoasteri de baza a functionarii SPSS si a intelegerii testelor statistice pe care doresti sa le utilizezi, suntem increzatori ca vei putea gasi si alte proceduri, lucrand pe cont propriu.

Lectia 1: Ferestre si fisiere
Lectia 2: Introducerea datelor si calculul statistic descriptiv
Lectia 3: Calcularea unui test t
Lectia 4: Calcularea unei analize a variantei pentru un model cu o variabila independenta
Lectia 5: Calcularea unei corelatii si a unei diagrame de dispersie
Lectia 6: Calcul de analiza a variantei pentru un model factorial
Lectia 7: Calcul de analiza a variantei pentru un model factorial mixt

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale SPSS:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(5 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
XHTML Flash Photoshop Vista Powerpoint Excel PSD Bridge Javascript Outlook XML COREL DRAW Dreamweaver Sony Vegas CSS Illustrator Swift 3D MySQL Ruby on Rails Word Python HTML Java AJAX RoR SEO PHP Lightroom StyleSheet Gimp JSON Fotografie Fireworks Verilog SWF Action Script
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software