E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Video

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

MEDIA  /  Video  /  Sony Vegas (3)

Schimbarea culorii cu Secondary Color Corrector

29.04.2009
Schimbarea culorii cu Secondary Color Corrector

Toata lumea spune ca iarba este mai verde de cealalta parte a gardului. In acest tutorial vom demonstra ca nu au dreptate. Sau ca au. Oricum ar fi, vom schimba culoarea ierbii folosind filtrul Secondary Color Corrector din Sony Vegas.

Total vizualizari: 7459 7459 afisari   |   Comentarii  2   |   Rating   |   (5 voturi)   |   Timp necesar: 20 min 20 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  vegasvideohelp.com  
Autor:  Rob Strobbe
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1
comenteaza printeaza

Toata lumea spune ca iarba este mai verde de cealalta parte a gardului. In acest tutorial vom demonstra ca nu au dreptate. Sau ca au. Oricum ar fi, vom schimba culoarea ierbii folosind filtrul Secondary Color Corrector din Sony Vegas. In timp ce Main Color Corrector FX lucreaza la nivelul zonelor cu luminozitate mare, medie si la nivelul umbrelor din film, Secondary Color Corrector poate fi folosit pentru a izola o culoare specifica sau pentru a ajusta o anumita gama de culori. Astfel, se pot obtine un numar mare de efecte interesante. In acest tutorial voi edita o scena de pescuit, pentru ca iarba de pe fundal sa nu mai fie verde, ci sa aiba o culoare maro, asa cum este ea toamna. Clipul pe care il foloseste este luat de pe Stock Footage For Free. Il poti descarca gratuit de aici, poti folosi un clip propriu care are iarba verde sau orice alta culoare pe care vrei sa o schimbi. Pasii vor fi aceeasi indiferent de clip, dar setarile probabil vor fi diferite.

Deschide un nou proiect Vegas mergand la File > New si foloseste setarile din Properties potrivite pentru filmul tau. Clipul pe care il folosesc este in formatul standard NTSC DV, deci pot lasa totul asa cum apare. Si tu poti face acelasi lucru daca folosesti un clip cu acelasi format. Activeaza fereastra de Explorer, cauta clipul pe care il vei modifica si adu-l in timeline. Vegas va crea un Video Crack si va adauga un Event filmului tau.

Apoi, activeaza fereastra Video FX, gaseste File Corrector (Secondary) si trage-l peste evenimentul video pe care tocmai l-ai adaugat. Pentru a evita dificultatile, nu folosi nici o setare predefinita. Poti sa aduci FX direct din lista principala, sau sa folosesti preset-ul Reset to None. Trebuie sa pornesti de la placuta alba. Vegas va afisa fereastra Video Event FX.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa selectezi culoarea pe care vrei sa o modifici. Asta se face folosind instrumentele din partea de jos a ferestrei Video Event FX. Trebuie sa poti vedea si sa poti interactiona cu previewul filmului, deci asigura-te ca fereastra Video Event FX este complet vizibila, dar nu acopera fereastra de preview. Acum da click pe iconul eyedropper "Select Efect Range" si foloseste-l pentru a desena un dreptunghi intr-o zona a imaginii tale ce contine culoarea pe care vrei sa o schimbi.

Acum urmeaza partea interesanta. In partea de jos a ferestrei Video Event FX ai o lista de culori. Poti selecta casuta Show Mask pentru ca Vegas sa afiseze o masca in functie de selectia facuta de tine - alb pentru culorile modificate si negru pentru toate celelalte- si ajusteaza totul pana cand obtii o imagine alb-negru; pentru un rezultat rapid, poti incepe sa schimbi culorile si sa ajustezi parametri.

In acest exemplu, am optat pentru modificarea imediata a culorilor deoarece iti permite sa alegi urmatorii pasi in functie de rezultatul obtinut. In concluzie, selecteaza cursorul Rotate Hue si alege culoarea care iti place. Daca ai lasat Show Mask neselectat, vei vedea imediat schimbarea in fereastra Video Preview. Vei face iarba de culoarea maro, deci seteaza Rotate Hue la 298. Cea mai mare parte din restul imaginii nu a fost afectata, dar sunt unele zone care au fost modificate. O parte din iarba care este in apa nu a fost afectata. Aici intervine partea cu retusul. Ajusteaza cursoarele din partea de jos a ferestrei Video Event FX pana in punctul in care zona aleasa este afectata si restul nu. Pentru clipul cu scena de pescuit au fost folosite urmatoarele valori:

 • Rotate Hue: 298
 • Limit Saturation
 • Low: 0
 • High: 162
 • Smooth: 8
 • Limit Hue
 • Center: 216
 • Width: 0
 • Smooth: 128
 • Limit Luminance
 • Low: 70
 • High: 124
 • Smooth: 8

In ultima faza, trebuie sa ai un preview al clipului tau, asigurandu-te ca are culoarea dorita. Daca pana acum ai facut modificari ale culorilor bazandu-te doar pe o anumita zona, este posibil ca unele zone din clip sa introduca o variatie a culorilor, care nu aparea pana acum. Este necesar un ultim retus, si ai terminat. Mai jos ai un exemplu al acestei tehnici (am adaugat un efect vizual pentru a-ti arata clipul inainte si dupa ce am folosit Secondary Color Corrector FX).

Pagina:
1
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Video:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(5 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
COMENTARII (2) spune-ti parerea
dyamond dyamond , Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 10:33
#2

Am de realizat o reclama video pornind de la o filmare in care o tipa vorbeste despre niste produse de curatenie si trebuie sa o izolez (eliminarea backgroundului) pentru a o putea importa in FLASH.

Se poate cu Sony Vegas? sau trebuie Adobe After Effects? si daca da, ce tehnica (filtre) trebuie folosita? Poate ma ajuta cei care activeaza in domeniul media si au cunostinte.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
dyamond dyamond , Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 10:24
#1

As dori sa invat Adobe After Effects si Adobe Premiere. Are cineva cunostinte in asa ceva?

Am citit ca aceste doua programe in comparatie cu Sony Vegas sunt mult mai complete. Iar cum eu activez in domeniul Flash ActionScripting, m-ar ajuta foarte mult sa integrez respectiv export elemente in interiorul mediului Adobe.

Raporteaza acest comentariu ca injurios!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8315
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8070
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7910
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7865
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7610
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Flash SWF Dreamweaver Verilog Lightroom Python HTML StyleSheet XHTML JSON Photoshop Illustrator Fireworks Swift 3D PSD Bridge Ruby on Rails Javascript MySQL Fotografie Java RoR SEO COREL DRAW Excel PHP Gimp Powerpoint CSS Word AJAX XML Sony Vegas Action Script Outlook Vista
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software