E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Windows Vista

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

SISTEME DE OPERARE  /  Windows Vista  /  Sfaturi (5)

Cum sa folosesti Task Manager

04.04.2009
Cum sa folosesti Task Manager

In acest tutorial vei invata cum sa folosesti Task Manager si vei putea citi despre caracteristicile lui cele mai importante.

Total vizualizari: 23182 23182 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  vista4beginners.com  
Autor:  Florin
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
1 23 »
comenteaza printeaza

Task Manager este un instrument care iti permite sa monitorizezi activitatea computerului tau si te ajuta sa controlezi programele, serviciile si procesele care sunt in derulare. Poti vedea si detalii despre activitatea din retea, performanta computerului si numarul de utilizatori care sunt conectati la un anumit moment.In acest tutorial vei invata cum sa folosesti Task Manager si vei putea citi despre caracteristicile lui cele mai importante.

Cum sa pornesti Task Manager

Pentru a deschide Task Manager exista mai multe modalitati. Prima dintre ele este sa dai click dreapta pe un loc liber de pe taskbar si apoi click pe Task Manager.

Alta modalitate este sa apesi tastele Ctrl+Shift+Esc sau Ctrl+Alt+Del si apoi sa dai click pe Task Manager.

O alta optiune este sa deschizi meniul Start, sa tastezi taskmgr sau taskmgr.exe in campul de cautare, dupa care sa apesi enter.

Odata ce ai deschis-o, fereastra Task Manager ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos.

Dupa cum poti vedea, are o serie de meniuri si taburi cu diferite optiuni. Mai intai vei vedea ce optiuni sunt disponibile in fiecare tab si apoi vei putea citi despre actiunile ce pot fi executate in fiecare meniu.

Problema posibila: daca fereastra Task Manager nu are niciun meniu si niciun tab, asa cum apare in imaginea de mai jos, inseamna ca functioneaza in modul tiny footprint.

Pentru a aduce fereastra Task Manager la aspectul normal, da dublu click pe zona gri.

Applications

In tabul Applications poti forta o aplicatie care nu functioneaza corespunzator sa se inchida, selectand-o si dand click pe butonul End Task. Trebuie sa fii atent cand inchizi o aplicatie prin aceasta metoda pentru ca risti sa pierzi date importante care nu au fost salvate. End Task ar trebui sa fie folosit doar atunci cand o aplicatie nu mai raspunde. Cand se intampla acest lucru, Task Manager afiseaza mesajul "Not Responding" in coloana Status.

Pentru a vedea ce proces foloseste o aplicatie, da click pe aplicatia dorita si selecteaza "Go To Process" din meniul context . Acesta optiune te va trimite direct in tabul Processes, unde poti vedea toate procesele asociate aplicatiei respective.

Daca dai dublu click pe aplicatie vei vedea cateva optiuni, inclusiv "Switch To" si "Bring To Front". Alegand "Switch To" vei face ca acea aplicatie sa fie cea activa, in locul celei curente si va fi adusa in fata, pe Desktop. De asemenea, daca alegi "Bring to Front" aplicatia va fi adusa in fata, pe Desktop. Aceasta optiune nu va merge daca exista o aplicatie care este setata ca "Always On top".

Un alt lucru important din tabul Applications este New Task, ce poate fi deschis si din meniul principal, din File. Acesta este asemanator cu butonul Run din Start Menu si poate fi folosit pentru a deschide o aplicatie noua.

Pagina:
1 23 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Windows Vista:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8165
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
7915
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7770
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7720
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7455
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Swift 3D Powerpoint HTML Photoshop Verilog Illustrator SEO Bridge JSON StyleSheet COREL DRAW PSD Excel AJAX RoR CSS Fireworks PHP Flash Action Script Lightroom Python Javascript Gimp SWF MySQL Dreamweaver Ruby on Rails Sony Vegas Outlook Vista XML Fotografie Java Word XHTML
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software