E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Windows Vista

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

SISTEME DE OPERARE  /  Windows Vista  /  Sfaturi (5)

Cum sa folosesti Task Manager

04.04.2009
Cum sa folosesti Task Manager

In acest tutorial vei invata cum sa folosesti Task Manager si vei putea citi despre caracteristicile lui cele mai importante.

Total vizualizari: 23262 23262 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  vista4beginners.com  
Autor:  Florin
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza

Processes

Acest tab iti ofera informatii despre procesele care sunt in derulare pe computerul tau. Daca vrei sa stii mai multe despre un anumit proces, selecteaza-l, da click dreapta pe el si alege optiunea Properties.

Daca vrei sa stii locatia exacta in care un anumit proces poate fi localizat pe hard disk, selecteaza-l, da click dreapta pe el si alege optiunea Open File Location.

Task Manager va deschide o fereastra Windows Explorer care arata fisierul din care ruleaza procesul respectiv.

Cateodata un proces poate fi parintele altor procese, cunoscute sub numele de procese copil. Aceasta relatie ierarhica intre procese este asemanatoare cu o familie de arbori. Daca vrei sa inchizi un proces parinte impreuna cu procesele copii, poti folosi optiunea End Process Tree. Pentru a inchide un proces arbore, da click dreapta pe acel proces si selecteaza End Process Tree din meniul context. Inainte de a folosi aceasta optiune analizeaza procesele, deoarece este posibil sa inchizi unul pe care inca il doreai activ.

O alta optiune folositoare din tabul Processes este posibilitatea de a seta prioritatea unui proces, adica sa alegi procesul care va beneficia de mai multa atentie din partea sistemului de operare. Cu cat primeste mai multa atentie un proces, cu atat mai repede va fi ascultat de Windows Vista. Cu toate acestea, daca un proces primeste prea multa atentie, celelalte nu vor fi luate in considerare, deci trebuie sa fii atent. Pentru a schimba prioritatea unui proces, da click dreapta pe acesta, mergi la optiunea "Set Priority" si selecteaza una dintre optiunile disponibile.

Una dintre cele mai puternice trasaturi, desi destul de rar utilizata, este "Processor Afinity". Aceasta este o optiune utila in cazul in care ai un sistem multiprocesor. Daca da, poti face cateva procese sa functioneze pe un procesor, altele pe al doilea, pe al treilea, etc. In unele cazuri, aceasta optiune va face computerul sa mearga mai eficient. Daca vrei sa setezi afinitatea proceselor, incearca sa imparti si munca facuta de el. Pentru a folosi aceasta optiune, da click dreapta pe un proces si selecteaza "Set Affinity". Se va deschide o noua fereastra de unde poti alege pe care procesor vrei sa se deruleze procesele. Daca nu doresti sa lucrezi cu aceasta optiune ar trebui sa o lasi asa cum apare. Totusi, schimbarile pe care le-ai facut nu vor fi permanente. Acestea vor reveni la normal atunci cand aplicatia va fi inchisa sau cand computerul va fi restartat.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre procesele care sunt in derulare, poti adauga mai multe coloane. Aproape fiecare tab are mai multe coloane pe care ai posibilitatea sa le folosesti. Pentru a vizualiza alte coloane, da click pe meniul View si selecteaza "Set Columns". Dupa ce ai ales coloanele pe care doresti sa le vezi, da click pe ok si le vei putea vizualiza in tabul Processes.

Daca vrei sa aranjezi coloanele intr-o anumita ordine trebuie doar sa dai click, sa tii apasat si sa tragi numele tabului in locul in care doresti.

Pentru a vedea serviciile ce ruleaza in spatele unui anumit proces, da click dreapta pe acesta si selecteaza optiunea "Go to Service(s)". Daca procesul are un singur serviciu care este executat, vei fi directionat automat catre acesta. Daca nu, se va afisa tabul Services, dar nu va avea nimic selectat.

Pagina:
« 1 2 3 »
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Windows Vista:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8310
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8065
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7905
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7860
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7605
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Verilog Dreamweaver PSD Vista Ruby on Rails HTML Fireworks Illustrator Fotografie Gimp PHP Outlook JSON CSS Flash COREL DRAW Java StyleSheet SEO Word MySQL Action Script RoR Python Powerpoint XML Bridge Swift 3D AJAX Javascript Lightroom XHTML Sony Vegas Photoshop Excel SWF
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software