E-learn.ro
Panou utilizatori
Utilizator Parola
Creeaza cont nou    Recupereaza parola
Login
Newsletter
Introdu adresa ta de email
Inscrie-te
Inchide panoul de utilizatori
Add to Google

Tutoriale Windows Vista

Descarca toolbar

Toolbar E-learn.ro Facebook Twitter

SISTEME DE OPERARE  /  Windows Vista  /  Sfaturi (5)

Cum sa folosesti Task Manager

04.04.2009
Cum sa folosesti Task Manager

In acest tutorial vei invata cum sa folosesti Task Manager si vei putea citi despre caracteristicile lui cele mai importante.

Total vizualizari: 23275 23275 afisari   |   Comentarii  0   |   Rating   |   (6 voturi)   |   Timp necesar: 25 min 25 min   |   Nivel de cunostiinte necesar: Incepator  Incepator

Sursa:  vista4beginners.com  
Autor:  Florin
Adauga la tutoriale favorit Adauga la tutoriale favorite
Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza

Tabul Services

Un serviciu este o aplicatie sau un proces care se deruleaza in interiorul sistemului de operare. Spre exemplu, poti vedea servicii legate de imprimanta, de retea, de Windows Defender, Event Log si multe altele. Unele pot fi schimbate, dar altele ar trebui sa ramana asa cum au fost setate. In tabul Services poti sa dai click dreapta pe un serviciu si apoi click pe Stop sau Start.

Pentru mai multe detalii despre serviciile care sunt executate la momentul respectiv, poti da click pe butonul Services.

Tabul Performance

Pentru a vedea performanta computerului tau da click pe tabul Performance. In principiu, ideea este ca linia graficului sa fie la un nivel scazut si numerele la un nivel acceptabil. Daca performanta computerului este problematica si iti incetineste activitatea zilnica poti afla cauza acestui lucru din analiza graficelor si a numerelor. Pentru mai multe detalii poti da click pe butonul "Resource Monitor".

Tabul Networking

Daca esti conectat la o retea poti monitoriza detaliile despre conectivitate in tabul Networking. Pentru mai multe detalii poti folosi meniul View, mergi la "Select Columns" si adauga mai multe coloane pentru a examina complet traficul retelei. O alta modalitate de a obtine detalii despre conectivitatea retelei este sa deschizi Resource Monitor din tabul Performance.

Tabul Users

Tabul Users arata cine este conectat la calculatorul tau la momentul respectiv. Daca vrei sa stii locatia unui user, conectat la computerul tau sau la retea, da click pe tabul Users si selecteaza Options din meniul de sus. Apo, da click pe "Show Full Account Name". In coloana User din tabul Users vei putea vedea locatia completa a acelui utilizator.

Daca vrei sa trimiti un mesaj unui alt utilizator conectat la calculatorul tau, dar care nu este acolo pentru moment, da click pe tabul Users si selecteaza-l pe cel caruia vrei sa ii trimiti mesajul. Odata ce ai selectat numele acestuia, da click pe butonul "Send Message".

Se va deschide o noua fereastra de unde poti trimite mesajul. In momentul in care utilizatorul se va loga, va primi mesajul pe care l-ai trimis.

Daca ai un cont limitat, adica daca nu esti administrator, s-ar putea sa intampini unele probleme cand vei dori sa trimiti astfel de mesaje. Daca se intampla acest lucru trebuie sa cauti alte alternative pentru a le trimite.

Daca vrei sa inchizi conexiunea cuiva la computerul tau, da click pe tabul Users selecteaza utilizatorul respectiv si apasa butonul Log off. Windows Vista te va avertiza in legatura cu aceasta decizie. Daca esti sigur ca vrei sa inchizi sesiunea utilizatorului selectat, apasa pe butonul Log off user.

Activarea sau deazctivarea optiunii Always on Top

Fereastra Task Manager are activata optiunea Always on Top si asta o face sa apara tot timpul deasupra celorlalte aplicatii. Chiar daca deschizi sau dai click pe o alta aplicatie care este deja deschisa, aceasta va aparea in spatele ferestrei Task Manager. Ca sa dezactivezi aceasta optiune si sa faci Task Manager la fel ca toate celelalte ferestre, da click pe meniul Options si apoi pe optiunea Always on Top.

Cum sa vizualizezi rapid Task Manager, daca acesta este minimizat

Daca ai dezactivat optiunea "Always on Top" sau daca ai facut ca Task Manager sa fie ascuns atunci cand este minimizat, il poti vedea rapid dand click pe iconul lui din taskbar.

Pagina:
« 12 3
comenteaza printeaza
Alte tutoriale Windows Vista:
Noteaza acest tutorial
Rating tutorial
 
(6 voturi)
Pentru a nota acest tutorial, trebuie sa fii logat!
Posteaza un comentariu
Pentru a posta un comentariu, trebuie sa fii logat!
0 TOP UTILIZATORI* 0 0
Tutoriale scrise de mcuemica
mcuemica Rang utilizator mcuemica - Incepator
8325
Tutoriale scrise de emonclercheap
emonclercheap Rang utilizator emonclercheap - Incepator
8080
Tutoriale scrise de claibornelara
claibornelara Rang utilizator claibornelara - Incepator
7920
Tutoriale scrise de ellarichards
ellarichards Rang utilizator ellarichards - Incepator
7875
Tutoriale scrise de beacherrosa
beacherrosa Rang utilizator beacherrosa - Incepator
7620
* Acest top reprezinta punctajele acumulate in ultimele 30 de zile.
Action Script Bridge PHP Word Powerpoint Outlook MySQL Fotografie JSON SEO Ruby on Rails HTML Lightroom CSS Gimp Illustrator Excel Python Photoshop Sony Vegas StyleSheet XML Javascript AJAX RoR COREL DRAW Fireworks Verilog Flash Java XHTML Dreamweaver SWF PSD Vista Swift 3D
Promovare:
Daca faci parte din comunitatea E-learn.ro si doresti promovarea acesteia, poti accesa pagina de promovare.
Arhiva newsletter:
Daca ai ratat un numar mai vechi, sau vrei sa revezi care au fost noutatile E-learn.ro la un moment dat, poti accesa arhiva de newslettere.
  Copyright © 2008-2013 E-LEARN.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii.
Conceput si realizat de Neokinetics Software